U bevindt zich hier:High Tech Web >> Projecten >> Elektronica >> USB tester
 
 
 Informatie blok

 
 
USB tester
    Op deze pagina vindt U een elektronica project, dat op deze site beschikbaar gesteld is als idee voor een mogelijk zelfbouwproject.

USB testerHoe werkt het "USB" protocol? Wat houdt het in, en hoe steekt het in elkaar?

 

Scroll naar beneden, of klik hier, voor het desbetreffende casemodding project...

 

 
 

| Auteur: Johnny Heesterbeek | Datum: 25-12-2006 |

 

 

 

 

Elektronica          

 
 
 
 
 Project: USB tester

 
 
 
 

casemodUSB tester

 
     
 

:: Inleiding ::

 

THIS PICTURE IS COPYRIGHT PROTECTED!!!   Deze USB tester heb ik eigenlijk ontworpen door nieuwsgierigheid, om te kijken WAT voor signaal er eigenlijk uit de USB poort komt. Kortom ik wilde er meer over te weten komen.

 

 

 

 

 

  
 

:: De schakeling ::

 

   De enige manier om hier achter te komen is door onderzoek te doen op internet. Dit leverde mij helaas (te) weinig informatie op. Daarom zat er nog maar een ding op: METEN = WETEN.

Ik wilde dus meten wat voor signalen de computer uitzond naar mijn USB apparaten. Toen ik van plan was om een meet bordje te gaan maken, was het natuurlijk een kleine moeite om er dan ook LED's bij te zetten. Dat gaf als "probleem" dat de USB-apparaten niet meer werkte, de stroom door de LED's was te groot om de apparaten nog genoeg te voeden. Mocht ik de LED's toch willen behouden, dan was ik genoodzaakt om het signaal te versterken, met transistoren.

Zoals je ziet gebruikt deze schakeling transistoren, dus USB2.0 gebruik ik liever niet om te meten, lager geeft meer zekerheid wat betreft de meting, ook de LED's zullen anders geen duidelijk beeld schetsen, over de data.

Ook is het gegeven bekend dat de data in- en uitgangen van de USB poorten altijd 1,25 volt TEGENOVER elkaar verschillen. Dit is om storing te voorkomen, en om extra zekerheid te bieden voor de data overdracht. Deze techniek wordt ook gebruikt om andere storingen en ruis op de kabels er softwarematig uit te kunnen filteren. Een andere oplossing die vaak gebruikt wordt is het afschermen met . Men zou vanuit dit standpunt gezien verwachten dat de ene led uit zou gaan terwijl de andere led op dat moment moet oplichten, en andersom. Het leuke is dat dit in de praktijk niet zo is. Dit kan ook komen omdat de duty cicle zodanig is aangepast dat het lijkt alsof dit niet waar is. Als vervolg op deze test schakeling heb ik al gedacht aan een schakeling met een opamp, zodat ik het spanningsverschil kan meten. De vraag hierbij is alleen of dat de opamp snel genoeg is, en of dat ik middels deze elektronica wèl kan zien wat er gebeurt. Een leuke uitbereiding op deze tester zou een reeks van schuifregisters zijn. maar ook voor deze upgrade is het van belang dat je zeker weet of dat dit gaat werken, want ook hier kamp je met hoge snelheden die via je  USB poort over worden gedragen.

:: wordt vervolgd::

 
 

:: Het schema ::

 

   Om aan al deze eisen te voldoen, heb ik hiervoor dus de volgende schakeling ontworpen:

THIS PICTURE IS COPYRIGHT PROTECTED!!!

 

 

:: Het resultaat ::

 

   Dit is het resultaat:

THIS PICTURE IS COPYRIGHT PROTECTED!!!

 

Door middel van dit resultaat ben ik er ook achter gekomen dat de computer niet een bepaalde data pin gebruikt als in of out put... Dit kan ik vast stellen door middel van een USB-webcam en een USB-stick waar ik data NAARTOE schrijf.

Kortom, reden voor verder onderzoek!!! (Weet jij iets meer over het USB-protocol??? Mail dan even a.u.b. via contact bvd! )

 
 

| Auteur: Johnny Heesterbeek | Datum: 25-12-2006 |

 
 
 
 Meer informatie  

 
 
Gerelateerde informatie
    H
ieronder, vindt U aanvullende informatie over het bovenstaande onderwerp:
  • Er is momenteel nog geen aanvullende informatie aanwezig...

Informatie zoeken...
   
Ook kunt U zelf de gewenste specifieke informatie zoeken, middels deze zoekmachine:

 
 
 

 

 

 
 
 Pagina bewaren / delen 

 
 
Favorieten
    U
kunt deze website toevoegen aan uw favorieten, zodat U later nog eens terug kunt kijken. Klik hier: (Ctrl D voor FF.)

Voeg deze site toe aan uw favorieten!

Delen
   
Ook kunt U deze pagina delen, bewaren en doorsturen naar vrienden door middel van het onderstaande URL te gebruiken.

Kopieer de volgende URL:

 

Klik 3 maal om te selecteren, 'Ctrl -C' om te kopiëren...

 

 
 

 

 
 
       

 

 
 

© Copyright High Tech Web.                     Designed, and made by: Johnny Heesterbeek.                     Disclaimer      Contact      Help!